Biemond Personenauto’s en Bedrijfswagens B.V.

De heer Joh. Biemond, oprichter van Biemond Personenauto's en Bedrijfswagens B.V., tezamen met zijn zoon en huidige eigenaar van Biemond & van Wijk, Jacco Biemond in de showroom in Aalsmeer.


Op 1 februari 1963 kwam de heer Joh. Biemond in de gelegenheid om Garagebedrijf P. van der Vaart, met 7 medewerkers, gevestigd in de Dorpsstraat in Aalsmeer, van de toenmalige eigenaar over te nemen.

Garage Biemond was toen een universeel garagebedrijf dat alle merken personenauto’s en bedrijfswagens verkocht èn repareerde.
Nadat in 1971 de twee belangrijke bloemenveilingen in Aalsmeer fuseerden tot de Verenigde Bloemenveiling Aalsmeer besloot de heer Biemond zijn bedrijf te vestigen pal naast de nieuwbouw van de VBA om zodoende mee te profiteren van de voorspelde groei van de bloemen- en plantensector.


Aldus werd in 1974 6000 m2 grond aangekocht, waarna in 1975 de verhuizing naar een nieuw bedrijfspand aan de Lakenblekerstraat volgde.  Inmiddels was Biemond Personenauto’s en Bedrijfswagens B.V. subdealer van het toenmalige Agam Amsterdam en richtte het bedrijf zich voornamelijk op de verkoop en het onderhoud van Mercedes-Benz personenauto’s en  bedrijfswagens.


Het bedrijf groeide voorspoedig, waardoor in 1979 de aankoop van nog eens 5000 m2 grond noodzakelijk werd. Een tweede pand verrees, het officiële dealerschap van Mercedes-Benz werd verkregen en in 1980 werd het bedrijf voortgezet vanuit twee locaties aan de Lakenblekerstraat. Het eerder verkregen sub-dealerschap van Ford werd langzaam afgebouwd waardoor de aandacht volledig op Mercedes-Benz werd geconcentreerd.


In de navolgende jaren bleef de groei aanhouden, wat resulteerde in een aantal uitbreidingen van de beide vestigingen en de opening van een service-vestiging op Schiphol.
In 1992 diende de tweede generatie zich aan in de persoon van Jacco Biemond. In 1995 vond de overdracht van het bedrijf van vader op zoon plaats.
Kort daarvoor werd besloten de toen nog kleinschalige activiteiten op het gebied van schadeherstel verder te professionaliseren en uit te bouwen, wat leidde tot de oprichting van een nieuwe werkmaatschappij: Schade Centrum Biemond. Tegelijkertijd werd het tot dan bij het bedrijf behorende tankstation voortgezet als zelfstandige werkmaatschappij.

Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart